تمام قوانین یوتیوب برای تولید محتوا + قوانین جدید یوتیوب

بسیاری از کسب و کارها در دنیای امروز، فعالیت های خود را در شبکه های مجازی پررنگ تر کرده اند. یوتیوب به عنوان یکی از آن شبکه های اجتماعی پرطرفدار امروزه سهم بزرگی در رونق کسب و کارها دارد اما قوانین یوتیوب برای فعالیت در کانال های یوتیوب چیست؟ کسب و کارها باید از کدام قوانین یوتیوب برای موفق شدن پیروی کنند؟ یوتیوب برای کانال هایی که پارتنرش هستند و یا حتی کانال هایی که مانیتایز نشده اند (تنظیمات کسب درآمد حساب خود را فعال نکرده اند) قوانینی تعیین کرده است که در این مقاله به طور کامل شرح می دهیم.

قوانین یوتیوب برای فعالیت

قوانین یوتیوب برای شرکت های رسمی چیست؟

شرکت هایی که پارتنر رسمی یوتیوب هستند به برنامه های یوتیوب پارتنر، دسترسی بیشتری دارند. آن ها می توانند به طور مستقیم با تیم پشتیبانی در ارتباط بوده و همچنین با نمایش دادن تبلیغات، به کسب درآمد بپردازند.

بنابراین شرکت های پارتنر یوتیوب به تیم های پشتیبانی، ابزار تطبیق کپی رایتینگ و ویژگی های کسب درآمد از طریق تبلیغ دسترسی دارند. از جمله قوانینی که برای حقوق خصوصی پارتنر رسمی یوتیوب در نظر گرفته شده است عبارتند از:

  1. دارای یک حساب گوگل ادسنس برای تسویه حساب باشد،
  2. بیش از هزار مشترک داشته باشد،
  3. طی 1 سال گذشته بیش از 4000 ساعت تماشای ویدئو داشته باشد،
  4. در کشور یا منطقه ای زندگی کنند که برنامه پارتنر یوتیوب در آن موجود باشد.

قوانین یوتیوب برای تولید محتوا

اگر در نظر دارید از طریق تولید محتوا به جمع بهترین یوتیوبرهای جهان بپیوندید باید با قوانین یوتیوب آشنا باشید و آن ها را به دقت دنبال کنید. چرا که هرگونه تخطی و اشتباه در قوانین کپی رایت می تواند منجر به جریمه و مسدود شدن حساب یوتیوب شما گردد. در ادامه به مهم ترین قوانین مربوط به تولید محتوا در یوتیوب می پردازیم.

خدمات یوتیوب

قانون کپی رایت یوتیوب

قانون کپی رایت

قرار دادن آهنگ یا ویدئوی دیگری در محتوای خود، جزو قوانین کپی رایت به حساب می آید. یوتیوب به دلیل دنبال کردن الگوریتم های هوشمند و پیشرفته، در این زمینه بسیار سخت گیر است و اجازه کسب درآمد از طریق کپی رایت را نخواهد داد.

درصورتی که از محتوای ویدئویی یا موزیکال فرد دیگری در کانال خود استفاده کنید او می تواند با ارسال اعتراض خود به یوتیوب درآمد شما از فیلم را به خود اختصاص دهد. شاید بپرسید یوتیوب چگونه متوجه کپی رایت محتوا می شود؟

یوتیوب به دلیل برخورداری از سیستم هوشمند تشخیص دهنده محتوا (Content ID) هر نوع محتوایی که دارای نقض قوانین کپی رایت باشد را پیدا می کند. افراد می توانند با استفاده از این فناوری، آثار متعلق به خود را شناسایی کرده و تخلف را گزارش دهند.

اگر اخطار استرایک گرفتید باید چه کنید؟

خطای استرایک

اخطار استرایک کمی متفاوت از Content ID عمل می کنند. زیبایی سیستم Content ID این است که کاملاً خودکار است، اما همیشه بدون نقص نیست. یعنی ممکن است گاهی مواردی را از دست بدهید.

تصور کنید که در حال تماشای یک ویدئو هستید و متوجه می شوید که محتوای شما بدون اجازه در آن استفاده شده است. تعجب می کنید چرا که در اسکن Content ID ظاهر نشده است، یا به عنوان مالک محتوا به Content ID دسترسی ندارید. به عنوان دارنده حق چاپ، می توانید اخطار استرایک ارسال کنید.

در این مرحله، آپلود کننده آن ویدئو، اخطاری در مورد نقض حق نسخه برداری دریافت می کند و YouTube نیز ویدئو را حذف می کند. اما برخی اتفاقل ها ممکن است در مرحله بعدی اتفاق بیفتد. این گزینه ها با گزینه هایی که مالک حق نسخه برداری دارد، زمانی که به طور خودکار توسط Content ID پرچم گذاری می شود، تفاوت دارند.

آپلودکننده ویدئو یک «استرایک» دریافت می کند – پس از 3 اخطار در یک دوره 90 روزه ممکن است کانال او حذف شود. آن ها ویدئوها و کانال خود را از دست خواهند داد. یوتیوب همچنین اکانت های بعدی که سعی در ایجاد آن ها دارند را نیز مسدود می کند.

اخطار استرایک می تواند مانع کسب درآمد از یوتیوب شود و در صورت تأیید، حساب را به حالت تعلیق درآورد.

توجه داشته باشید که اگر سازنده قبلا مجوز دریافت کرده باشد یا حق استفاده از موسیقی یا محتوای شما را در ویدئوهای خود داشته باشد، می تواند با این ادعا مخالفت کند و اخطار را حذف کند.

تشخیص دهنده محتوای یوتیوب چیست و چگونه کار می کند؟

یوتیوب به عنوان بخشی از ماموریت خود برای مقابله با نقض حق نسخه برداری، سیستم Content ID را توسعه داد. این سیستمی است که کاربران می توانند کسانی که محتوای آن ها را بدون مجوز نشر داده اند، پیدا کنند.

همه ویدئوهایی که در یوتیوب آپلود می شوند توسط Content ID اسکن می شوند. نرم افزار Content ID محتوای ویدئو را اسکن می کند و آن را با پایگاه داده ای که اطلاعات ارسال شده توسط صاحبان محتوا در آن وجود دارد، مقایسه می کند. در صورت وجود مطابقت، به مالک محتوا هشدار می دهد.

پلتفرم صدور مجوز موسیقی، Lickd فناوری حق چاپ جدیدی به نام VOUCH ایجاد کرده است که در کنار Content ID کار می کند. وقتی ویدئویی با آهنگی که از طریق Lickd مجوز دارد در YouTube آپلود می شود، VOUCH برای محافظت از آپلود کننده در برابر ادعای کپی رایت (copy right claim) وارد عمل می شود و سازنده مجاز است به طور معمول از ویدئو، درآمد کسب نماید.

مضمون ویدئوها

ویدئوی یوتیوب

شما می توانید برای افزایش درآمد خود از عناوین و موضوعات پرطرفدار ایده بگیرید عناوینی مانند طنز و سرگرمی، تفریحی، غذا، گیمینگ و … . اما یوتیوب بعضی از موضوعات را برای فعالیت یوتیوبرها ممنوع کرده است. این موضوع چه موضوعاتی هستند؟ علت ممنوع بودن آن ها چیست؟

موضوعاتی مانند موضوعات سیاسی، مذهبی، توهین آمیز، پرخاشگرانه و تشویق مردم به فعالیت های خطرناک خودکشی، خودآزاری و تشویش کننده از جمله موضوعاتی هستند که از نظر یوتیوب غیرقانونی محسوب می شوند.

یوتیوب در صورت مشاهده هرگونه فعالیت درباره این موضوعات به شدت پیگیر خواهد بود و تذکرات لازم را به عمل می آورد. در صورت بی توجهی به تذکرات ارسالی، در نهایت بسته شدن کانال یوتیوب رخ خواهد داد.

بنابراین قبل از انتشار ویدئو بهتر است قوانین اپلود فیلم در یوتیوب را بررسی نمایید تا خلاف آن عمل نکنید.

استفاده از آرشیو یوتیوب برای دسترسی به آهنگ های مجاز

اگر می خواهید به دام کپی رایت نیفتید باید محتوای مجاز در کانال خود بگذارید. بنابراین باید از آهنگ ها و فیلم هایی در محتوای خود استفاده کنید که اجازه نشر داشته باشند. یکی از راه های استفاده از آهنگ و ویدئوی مجاز مراجعه به یوتیوب لایبرری یا همان آرشیو یوتیوب است که می توانید از آن جا آهنگ های بدون کپی رایت را دانلود کرده و ویدئوهایی که محدودیت دارند را نیز بررسی نمایید.

همچنین برای اینکه بدانید چه نوع محتوای ویدئویی دارای محدودیت است به بخش ویدئوی خشن بروید تا بدانید که از چه ویدئوهایی می توانید در محتوای خود استفاده کنید.

درخواست بازدید

درخواست برای بازدید ویدئوها

افزایش تعداد بازدیدکنندگان یکی از فاکتورهای افزایش درآمد یوتیوبرها است. از همین رو برخی حاضرند به هر کاری دست بزنند تا بازدیدکنندگان خود را افزایش دهند.

برای مثال اینکه از بازدیدکننده های خود به صورت مستقیم بخواهید روی لینک کلیک کنند و یا درخواست بازدید از آن ها داشته باشید از نظر یوتیوب قابل قبول نیست و غیرقانونی به شمار می آید.

قوانین یوتیوب برای بازدید ویدئوها چیست؟

قوانین بازدید ویدئوها

آیا به دنبال بهترین روش برای افزایش بازدید یوتیوب خود هستید؟ دست نگه دارید! قبل از هر اقدامی باید قوانین یوتیوب برای کسب درآمد و شرایط مربوط به بازدید یوتیوب را بدانید. این شرایط به زمان، تعداد بازدیدها، تعداد دنبال کننده ها و مشترکان کانال بستگی دارد.

همچنین باید بدانید برای عضویت در این سامانه، برنامه همکاری یوتیوب در کشور شما موجود است یا خیر. در ادامه به قوانین بازدید ویدئوهای یوتیوب می پردازیم:

مدت زمان لازم برای بازدید یوتیوب و کسب درآمد از آن چقدر است؟

به طور کلی برای کسب درآمد از یوتیوب، هر کانالی طی یک سال گذشته باید حدود 4000 ساعت زمان تماشای کلی برای ویدئوهای خود داشته باشد تا به درآمدزایی برسد. البته در کنار آن لازم است حداقل 1000 عضو هم داشته باشد.

بنابراین اگر محل زندگی شما شرایط لازم برای عضویت در برنامه همکاری یوتیوب را دارد حداقل به 4000 ویو برای ویدئوها نیاز دارید تا بتوانید کسب درآمد از کانال را شروع نمایید. البته می بایست اکانت گوگل ادسنس خود را نیز فعال کنید.

قوانین کسب درآمد از یوتیوب

اولین گام برای شروع کسب درآمد از یوتیوب درخواست برای فعالسازی امکان کسب درآمد است. در ادامه با قوانین یوتیوب و روش های مربوط به کسب درآمد از یوتیوب آشنا می شوید:

فعالسازی کسب درآمد از یوتیوب

برای این کار باید به بخش تنظیمات یوتیوب مراجعه کنید. با کلیک روی پروفایل خود در قسمت بالای صفحه روی پیوند یوتیوب ویدئو کلیک کنید. از این قسمت می توانید روی گزینه درآمدزایی در سمت چپ صفحه پیمایش کلیک نمایید.

در صورتی که درخواست شما برای کسب درآمد دلاری رد شود، می توانید تا 30 روز پس از دریافت ایمیل رد درخواست، مجدد درخواست کسب درآمد خود را ارسال نمایید.

تعداد اعضای کانال یوتیوب برای درآمدزایی

همانطور که می دانید طبق قوانین یوتیوب، پرداخت درآمد بر اساس تعداد بازدید و بازدیدکنندگان کانال ها صورت می گیرد. یوتیوب به طور میانگین به ازای هر 1000 بازدید حدود 6 دلار به هر کانال پرداخت می کند. اما تنها زمانی این هزینه را پرداخت می کند که کاربران روی تبلیغ های ویدئو کلیک کرده و تبلیغ را تماشا کنند.

درصورتی که کاربران حین نمایش تبلیغ، آن را رد کنند، از ابزارهای مسدودکننده تبلیغ استفاده کنند و یا از نسخه پریمیوم یوتیوب استفاده نمایند هیچ پولی بابت بازدید به کانال تعلق نخواهد گرفت.

در نظر داشته باشید که شما می توانید در یک فیلم حداقل دو تبلیغ قرار دهید. برای مثال در صورتی که شما در یک فیلم، 4 تبلیغ قرار دهید میزان درآمد حاصل از یوتیوب به ازای هر 1000 بازدید حدود 4 تا 8 دلار خواهد بود.

قوانین مانیتایز یوتیوب

برای مانیتایز شدن کانال، رعایت قوانین پارتنری یوتیوب بسیار مهم است. قانون کپی رایت که در خطوط بالاتر در مورد آن صحبت کردیم یکی از همین قوانین است.

یعنی کانال تاسیس شده ای که قصد مانیتایز کردن دارد ابتدا باید از برخی فیلترها گذر کند تا بتواند به درآمدزایی برسد. این فیلترها عبارتند از:

  • عدم دریافت اخطار Copyright strike یا Community strike – در صورت دریافت چنین اخطارهایی، لازم است به طور کامل برطرف شوند. تا زمان رفع کامل آن ها که معمولا 3 ماه طول می کشد، نمی توان اقدامی برای مانیتایز کردن کانال انجام داد.
  • فعال کردن تایید دو مرحله ای (Two-step verification)

این دو مورد، شرایط جدید برای مانیتایز شدن هستند که پس از تعداد سابسکرایب و بازدیدها باید مورد توجه قرار گیرد.

قوانین کسب درآمد برای ایرانیان

شرایط کسب درآمد از یوتیوب به دلیل وجود تحریم ها برای ایرانیان ممکن است با کمی چالش همراه باشد. برای مثال شما برای برداشت و نقد کردن درآمد یوتیوب نیاز به حساب گوگل ادسنس دارید و شاید بدانید که در حال حاضر ایرانیان قادر به ساخت اکانت گوگل ادسنس نیستند.

در حال حاضر ایرانیان طبق قوانین یوتیوب تنها تحت شرایطی خاصی می توانند از یوتیوب به کسب درآمد بپردازند. ایرانیان می توانند به سه طریق از یوتیوب کسب درآمد کنند:

  1. استفاده از حساب گوگل ادسنس با ایمیل و حساب بانکی فردی در خارج از کشور
  2. استفاده از سرورهای مجازی
  3. به کارگیری شرکت های واسط

 از آنجا که افتتاح حساب گوگل ادسنس است نیازمند حساب بانکی و آدرس است به همین دلیل ایرانیان نمی توانند حساب گوگل ادسنس خود را فعال کنند و باید با روش های گفته شده از یوتیوب کسب درآمد کنند.


سوالات متداول در مورد قوانین فعالیت در یوتیوب


و در آخر

برای اینکه به عنوان یکی یوتیوبر و یا یک کسب و کار موفق در حوزه تولید محتوا یوتیوبی موفق عمل کنید باید قبل از هر چیز با قوانین یوتیوب آشنا باشید. قوانین کپی رایت که شامل بازنشر آهنگ ها و ویدئوهای دارای حق نشر هستند یکی از قوانینی است که یوتیوب به شدت آن ها را مورد پیگیری قرار می دهد. از طرفی مضمون محتوای ویدئوها نیز دور از چشم یوتیوب نمی ماند. یوتیوب با تعریف موضوعات ممنوعه کاربران یوتیوب را از فعالیت کردن در این موضوعات منع کند. کسب درآمد از یوتیوب تنها زمانی امکان پذیر است که شما شرایط و تنظیمات کسب درآمد یوتیوب را دنبال کرده باشید. با فعالسازی کسب درآمد از یوتیوب و همچنین داشتن حساب گوگل ادسنس قادر به کسب درآمد از یوتیوب خواهید بود. اما اگر ایرانی هستید و نگران تحریم ها، می توانید با روش های مذکور به کسب درآمد از یوتیوب بپردازید.

این مطلب برات مفید بود؟ به اشتراک بذارش

نظرات

  1. hi@ejtemano.ir
    اجتمانو

    ممنون از این مطلب کاربردی

  2. tokadr4@yahoo.com
    .

    سلام یک سوال داشتم…من اگر الان بخواهم یک ویدئویی که در یوتیوب هست را زیرنویس کنم و دراکانت یوتیوبم بزارم….بازم اخطار کپی رایت دریافت میکنم؟

    • info@asanadwords.com
      آسان ادز

      سلام دوست عزیز. بله باز هم با اخطار روبرو میشید

  3. amirmohammadnouri013@gmail.com
    Amir_m_n_29

    سلام من اگه از آپارات ویدئو دانلود کنم خودم روی اون ویدئو ری اَکت کنم یوتیوب اخطار میده بازم

  4. pss806@yahoo.com
    Hel

    سلام من کانال یوتوبم رو ۳ سال پیش راه اندازی کردم برای اپلود ویدیو، و بخش استودیو یوتوبم آماده بود اما تو این مدت هیچ ویدیو آپلود نکردم، و به ۱۰۰۰ ساب و ۴۰۰۰ ساعت تماشا در یک سال نرسید،
    الان تازه میخوام تو کانل ویدیو بذارم، به نظرتون ارزشش رو داره کانال به درامد برسه،یا کانال رو حذف کنم و مجدد کانال بسازم؟

    • info@asanadwords.com
      آسان ادز

      سلام. خیلی تفاوتی نداره ولی میتونید با همین چنل فعلی ادامه بدید و با درج ویدیو سعی کنید ارتقاش بدید

  5. ghazal.web@gmaill.com
    غزل

    سلام
    ممنون از توضیحات کاملتون
    من یک سایت دارم که میخوامی یکسری ویدیو روی اون قرار بدم یعنی توی هاست سایت خودم اون ها رو قرار بدم و بذارم برای پخش آنلاین.
    حالا بعضی از این ویدیو رو با هدف بیشتر دیده شدن و اینکه مهم تر هستن رو میخوام توی یوتیوب هم قرار بدم. از اونجا که دسترسی به یوتیوب در ایران محدوده نمیتونم فقط روی یوتیوب بذارم و باید حتما روی سایتمم برای بازدیدکننده ها قرارشون بدم.
    ویدیوها تماما تولید خودم و با صدا و تصاویر خودمه.
    ایا این کار باعث مشکل میشه؟ یا از نظر یوتیوب مشکلی نداره؟ بطور خلاصه اینکه بعضی از فیلم های تولید خودم که روی سایتم قرار داره رو در یوتیوب خودم هم منتشر کنم.
    ممنون میشم راهنماییم کنید. سپاس

    • info@asanadwords.com
      آسان ادز

      سلام و روز بخیر،
      ‎خوشحالیم که اطلاعات براتون مفید بوده. در مورد سوال شما درباره قرار دادن ویدیوهای تولید شده خودتون هم در وبسایت و هم در یوتیوب، باید بگیم که معمولاً مشکلی از نظر قوانین یوتیوب وجود نداره. یوتیوب به کاربرها اجازه میده تا محتوای تولید شده خودشون رو در پلتفرم خودشون منتشر کنن. از اونجایی که این ویدیوها توسط خود شما تولید شده و شما صاحب حقوق مادی و معنوی اونها هستید، انتشارشون در هر دو مکان سایت و یوتیوب معمولاً مشکلی ایجاد نمی‌کنه.
      ‎با این حال، چند نکته مهم وجود دارد که باید مد نظر داشته باشید:
      – مطمئن بشید که هیچکدوم از عناصر به کار رفته در ویدیوهاتون مثل موسیقی، تصاویر و کلیپ‌های ویدیویی حقوق کپی رایت را نقض نمی‌کنن و یا اینکه شما حق استفاده ازشون رو دارید.
      – با قوانین یوتیوب آشنا بشید تا مشکلی براتون پیش نیاد
      – حین بارگذاری ویدیوها توی یوتیوب، می‌تونید تنظیمات حریم خصوصی رو برای کنترل دسترسی به ویدیوهایتون انتخاب کنید.
      – برای افزایش بازدید ویدیوها توی یوتیوب، به عنوان، توضیحات و برچسب‌ها دقت کنید.

ثبت نظر